top of page

Om oss

Fotograf: Evelina Gissberg
Fotograf: Evelina Gissberg
11200833_10152851008335213_2204730619675428273_n.webp
Vi har haft som mest fyra egna hästar och totalt 20 med inackorderade hästar, har även sysslat lite med avel på vår egna hingst. När man följer hela processen från att fölet växer i magen, föds, är föl, blir unghäst till en inriden och klar häst. Det är då man inser hur mycket utrustning som går åt och hur många gånger utrustningen måste bytas ut för att hästen växer
Linnea & Fredrik Holländer
Grundare av Sveriges största HästLoppis

Vi startade vår HästLoppis 2009 i mycket liten skala utanför huset där vi bodde. Vid det tillfället var vi fyra personer som sålde hästsaker. Det var här idén kläcktes, att göra detta i större skala då vi insåg att det nog inte bara är vi som har lite för mycket saker i sadelkammaren. Dessutom är omsättningen på hästrelaterad utrustning hög, både ryttare och häst växer ibland ur utrustningen, man byter häst, saker går sönder och behöver bytas ut/ersättas, plus en uppsjö andra anledningar till att utrustning behöver inhandlas/säljas. När man sedan lägger till komponenten att dessa saker ofta är dyra insåg vi behovet av en plattform med möjlighet att dels köpa begagnat och betydligt billigare och dels kunna sälja fullt fungerande saker som av olika anledningar inte längre behövs/passar. Idén blev till en plan och vi hyrde ett ridhus för att ge många chansen att både köpa och sälja hästutrustning och liknande. Nu har vi haft denna loppis vid 12 tillfällen vår samt höst varje år. För ett par år sedan var vi på väg att lägga av, men det blev ett väldigt liv och många sa att så inte fick ske. Då stod vi vid ett vägskäl, skulle vi lägga ner eller satsa 100%, det blev det senare. Vi bytte till ett betydligt större ridhus med framförallt mer parkeringsmöjligheter och expanderar nu ytterligare.

Linnea är född och uppvuxen i Barkarby. Gick på ridskola som 6åring men det riktigt hästintresset började inte förrän vid 15års ålder - med egen häst och nästan all ledig tid spenderades i stallet.

Fredrik har bott lite överallt men rötterna finns nog i Sala och Bålsta. Här kom inte hästar med i bilden förrän han träffade Linnea.

 

IMG_9440.JPG
IMG_8531.JPG
Idag bor vi på solkusten i Spanien med våra två pojkar. Just nu har vi lagt hästägandet och egen hästgård på vänt. Men man kan ju inte leva utan hästar så dessa finns självklart med på ett hörn även här - i vårt nya liv i ett nytt land.
bottom of page